Un make-up artist este un profesionist care ştie cum să folosească produsele cosmetice pentru ten, caracteristicile pielii si nu doar cum să facă un make-up sau un machiaj profesional. Un make-up artist cunoaşte psihologia tehnicilor de culoare, de model şi compoziţie.

La salonul de înfrumuseţare Studio Alexandra Ferencz, make-up artiştii ştiu cum să facă să dispară fără urmă coşurile de pe faţă, ridurile şi pistruii. Orele de muncă şi eforturi au dus la cunoaştere, ajungând în primul rând buni psihologi, care pot schimba mentalitatea clientelor ce iniţial au lansat un refuz în a-şi schimba aspectul fizic.

Pornind de la preferinţa clientei, make-up artistul aplică picătură cu picătură fardul pe obraz, pentru a nu crea panică în aşa fel încât primul impuls al clientei să fie fuga la chiuvetă pentru a se spăla. Prin urmare, make-up artistul acordă o atenţie deosebită clientei şi gusturilor sale, obişnuind-o treptat cu nuanţele de culori.

Specialistele in arta machiajului sunt literalmente dornice de a aplica tehnicile învăţate, dorind cu adevărat să ajute. Cu siguranţă make-up artistul va evalua cu o atenţie deosebită tenul clientei, structura feţei, forma ochilor, sprâncenele şi buzele, culoarea pielii, stilul şi modul de viaţă, evitând să-şi impună propria opinie, ci doar sugerând ceea ce ar trebui să facă pentru ca aspectul clientei să fie mult îmbunătăţit. Dacă acordul clientei este pozitiv, atunci se pune pe treabă într-un mod profesional, schimbând radical dezavantajele şi scoţând în evidenţă avantajele, printr-un machiaj artistic original sau foarte frumos.

Mai mult decât atât, make-up artistul de la salonul de înfrumuseţare Studio Cluj Alexandra Ferencz prezintă maniere rafinate şi capacitatea de a acorda o atenţie deosebită modului de a vorbi. După o jumătate de oră de conversaţie este uşor să vezi că este o persoană cultivată şi cel mai faimos make-up artist. Atribuţiile make-up artistului nu sunt doar machiajele stilistice ci şi selecţia de produse cosmetice, care sunt mijloace adecvate pentru a elimina imperfecţiunile vizibile ale pielii.

Ce responsabilitati are un Make-up Artist

Determinarea tipului de piele a clientei şi alegerea produselor cosmetice adecvate ce pot elimina petele de pe ten, alegerea tipului de make-up, pregătirea clientei pentru proceduri, corecţia conturului facial, mascarea defectelor, sublinierea genelor, sprâncenelor, buzelor, dorinţa tipului de machiaj al clientei, selecţia individuală a produselor cosmetice şi sfaturile pentru utilizarea lor la domiciliu.

Alexandra Ferencz, make-up artistul de la salonul de infrumusetare este suficient de bine pregatita, deoarece a finalizat cursuri speciale de make-up artist. Acestia sunt instruiţi pentru a oferi tehnici de înfrumuseţare individuale fiecărei cliente, deoarece cele mai importante lucruri pentru un make-up artist sunt imaginaţia creatoare, arta gustului rafinat, gândirea spaţială şi creativă, stil, armonie şi simetrie, creativitate.

Acestia sunt profesionişti, au tact, sunt punctuali, dispun de rezistenţă fizică şi psihică şi au capacitatea de a găsi soluţii originale.

 

 

 

Leave a Comment